6 Λόγοι που χρειάζεται να το παίξεις δύσκολος!

playing-hard-to-get

Υπάρχουν πολλά πράγματα που έχουν σχέση με τα ραντεβού, και τα οποία υπάρχουν από τότε που ξεκίνησαν τα ραντεβού, αλλά ποια είναι η αλήθεια πίσω από αυτά; Έχουν όντως αποτέλεσμα ή σε βλάπτουν περισσότερο από όσο νομίζεις;

Να το παίζεις δύσκολος μπορεί να σημαίνει πολλά πράγματα για διάφορους ανθρώπους. Η θεωρία πίσω από αυτή την κίνηση είναι ότι προσπαθείς να πείσεις κάποιον ότι αξίζει να σε περιμένουν, ότι δε μπορείς να εξαγοραστείς, ή ότι δε μπορούν να σε εκμεταλλευτούν. Σύμφωνα με τη θεωρία, όσο πιο δύσκολος το παίξεις τόσο πιο πολύ θα σε θελήσουν.

Για την ψυχολογία αυτό έχει κάποια λογική. Τα πράγματα που δε μπορούμε να έχουμε είναι εκείνα ακριβώς που πολλές φορές θέλουμε περισσότερο από όλα τα άλλα. Γιατί τα θέλουμε; Απλά επειδή δε μπορούμε να τα έχουμε.

Όσο αφορά τις γυναίκες, όμως, και την προσέγγιση τους, έχει αποτέλεσμα μια τέτοια κίνηση;

 

Πως και πότε να το παίξεις δύσκολος

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι οι γυναίκες δεν είναι μόνο διαφορετικές μεταξύ τους, αλλά διαφέρουν και από χρόνο σε χρόνο, από μέρα σε μέρα και μερικές φορές από λεπτό σε λεπτό!

Μια τακτική που μπορεί να έχει αποτέλεσμα τη μια μέρα, μπορεί να την ξενερώσει την επόμενη. Όσο δύσκολο κι αν σου φαίνεται αυτό, πρέπει να μάθεις να ακούς τα σημάδια που σου δίνει για να ξέρεις πως να το παίξεις δύσκολος για να την αποκτήσεις. Παρακάτω θα δεις 6 σημάδια που σου στέλνει και πως να αντιδράσεις σε αυτά, είτε παίζοντας το δύσκολος είτε μη δίνοντας καθόλου σημασία.

 

1. Είναι αγχωμένη όταν βρίσκεται μαζί σου.

shy girl

Αν δείχνει σημάδια άγχους ή ανασφάλειας όταν βρίσκεται κοντά σου, τότε αυτό αποτελεί ένδειξη ότι της αρέσεις και μπορεί να θεωρεί ότι δεν είσαι για τα «κυβικά» της. Σε περιπτώσεις όπου το κορίτσι νιώθει ανασφάλεια για τον εαυτό της ή πιστεύει ότι δεν είναι για εσένα, δε θέλεις να το παίξεις δύσκολος.

Αν αισθανθεί ότι δεν ενδιαφέρεσαι, και είναι και ντροπαλή, το πιο πιθανό είναι να μην συνεχίσει να δείχνει ενδιαφέρον. Αν δεν της απαντήσεις, ή την αγνοήσεις, θα υποθέσει ότι δεν σου αρέσει και δε θα προσπαθήσει να αλλάξει τα πράγματα.

Με ένα ντροπαλό κορίτσι, το ότι δεν σου στέλνει μηνύματα δεν σημαίνει ότι σου κάνει παιχνιδάκια. Το πιο πιθανό είναι να μην έχει αυτοπεποίθηση για να κάνει την πρώτη κίνηση. Μην κάνεις το λάθος να πιστέψεις ότι σου κάνει παιχνίδια γιατί το να κάθεσαι άπραγος δεν πρόκειται να σε βοηθήσει σε αυτή την περίπτωση.

 

2. Συμπεριφέρεται σαν να μην ενοχλείται από εσένα

hard to get

Αν σε προσέχει μόνο όταν θέλει, τότε μάλλον παίζει μαζί σου. Οι γυναίκες έχουν 2 τρόπους να αντιμετωπίζουν τις καταστάσεις: αν της αρέσεις, θα αρχίσει συζήτηση μαζί σου, κι αν όχι, το πιο πιθανό είναι να μην σου απαντήσει καν.

Με την κοπέλα που κάνει κάποια βήματα, μάλλον νιώθει πολύ σίγουρη για τον εαυτό της και ψάχνει για κάποιον που θα την προκαλέσει. Αν απαντάει στις ερωτήσεις σου μόνο όταν τη βολεύει, τότε πρέπει να κάνεις κι εσύ το ίδιο. Αν αρχίσεις να της στέλνεις πολλά μηνύματα, ή να την πιέζεις, θα αισθανθεί ότι έχει τον έλεγχο και δεν αποκλείεται να μην σε σέβεται αρκετά για να γίνεις η μακροχρόνια σχέση της.

Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις σε αυτή την περίπτωση είναι να περιμένεις να κάνει αυτή την πρώτη κίνηση, και μετά να μην απαντήσεις αμέσως. Άσε την να έρθει αυτή σε εσένα. Μην δείξεις προθυμία, ή μην κάνεις περισσότερα μέχρι να είσαι σίγουρος ότι θα κάνει κι αυτή τα ίδια για εσένα. Η ισότητα είναι το μυστικό για να κερδίσεις ένα κορίτσι που έχει αυτοπεποίθηση, ξέρει τι θέλει και νοιάζεται λιγότερο.

 

3. Είναι εκνευρισμένη μαζί σου

frustration in relationships

Αν αισθάνεσαι οργή από μέρους της, τότε μάλλον κάτι κάνεις λάθος. Το τελευταίο πράγμα που θέλεις είναι να την εκνευρίσεις. Υπάρχουν κάποιες συμπεριφορές των αντρών που βγάζουν εκτός εαυτού τις γυναίκες. Μην το κάνεις αυτό. Μια κοπέλα που αισθάνεται ότι την κοροϊδεύουν, θα αντιδράσει με θυμό και επιθετικότητα.

Αυτό είναι σίγουρα ένα μονοπάτι που δε θέλεις να ακολουθήσεις και μπορεί να σε κάνει να ξεκινήσεις την σχέση σου λάθος. Αν παρατηρήσεις ότι λαμβάνεις σαρκαστικά μηνύματα από μέρους της, θυμωμένα μηνύματα ή κοφτές απαντήσεις, τότε το έχεις παρακάνει. Είναι καιρός να ηρεμήσεις και να σταματήσεις να προσποιείσαι πως δεν σου αρέσει, αν όντως σου αρέσει. Θέλεις να σε βρει ελκυστικό, όχι το αντίθετο.

 

4. Φαίνεται πληγωμένη από την συμπεριφορά σου

feeling hurt

Μερικές φορές οι άντρες πιστεύουν ότι το να το παίζεις δύσκολος σημαίνει ότι λες σε ένα κορίτσι πως θα κάνεις κάτι, και την τελευταία στιγμή αλλάζεις γνώμη ή απλά δεν εμφανίζεσαι. Αυτό, όμως, είναι απλά αγενές και δηλώνει αναισθησία.

Το να το παίζεις δύσκολος έχει να κάνει με το να την κάνεις να περιμένει λίγο περισσότερο πριν την στείλεις μήνυμα, ή να καθυστερήσεις να της κάνεις πρόταση γάμου. Δεν έχει να κάνει με το να την κάνεις να νιώθει ανασφάλεια ή ασήμαντη. Δεν είστε παιδιά του δημοτικού, επομένως το να την χτυπήσεις στο χέρι ή να πληγώσεις τα συναισθήματα της δεν πρόκειται να έχει αποτέλεσμα, όπως δεν είχε και τότε. Απλά θα την κάνεις να πιστέψει ότι δεν είσαι καλό άτομο.

 

5. Σου δίνει χαζές δικαιολογίες για να σε αποφύγει

avoiding him

Αν της ζητήσεις να σε συναντήσει ή να βγει μαζί σου ραντεβού, σου δίνει χαζές δικαιολογίες να μην το κάνει; Είναι καιρός να σταματήσεις και να απομακρυνθείς. Υπάρχει διαφορά στο να το παίζεις δύσκολος και στο να αφήνεις τα πράγματα να πάρουν το δρόμο τους. Αν νιώθεις ότι δεν ενδιαφέρεται, το να την πιέσεις δε θα την κάνεις να ενδιαφερθεί περισσότερο. Θα την κάνεις να θέλει να σε αποφύγει εντελώς.

Αν βρίσκει δικαιολογίες να μην είναι μαζί σου, τότε απλά έχει πάρει την απόφαση να συνεχίσει χωρίς εσένα. Θα καταλάβεις γρήγορα αν δεν ενδιαφέρεται. Μόλις σταματήσεις να τηλεφωνείς, αν σε θέλει, θα επικοινωνήσει αυτή μαζί σου. Μην περιμένεις να περάσει καμία εβδομάδα και μετά να σκεφτείς ότι πρέπει να ξαναπροσπαθήσεις. Δεν πρέπει. Ποτέ.

 

6. Ενδιαφερόταν αλλά τώρα απομακρύνεται

getting away from him

Οι γυναίκες δεν είναι σαν τους άντρες. Αν απομακρύνεται, σημαίνει ότι υπάρχει κάτι που δεν της αρέσει, ή χάνει το ενδιαφέρον της. Το χειρότερο που μπορείς να κάνεις είναι να την πιέσεις ακόμη πιο πολύ. Αν νιώθεις ότι προσπαθεί να ηρεμήσει τα πράγματα, τότε σε αυτή την περίπτωση πρέπει να το παίξεις δύσκολος. Όσο περισσότερο την πιέσεις, τόσο περισσότερο θα απομακρύνεται.

Αν δεν σου δίνει αρκετά, τότε μην ζητάς κι εσύ πολλά. Βγες έξω με τους φίλους σου ή βρες κάτι άλλο να κάνεις και εάν θέλει να συμμετέχει, θα στο πει. Πρέπει να την κάνεις να καταλάβει ότι θα ήθελες να έρθει. Αν δεν το αντιληφθεί, βγες χωρίς αυτή.

Αν αρχίσει να απομακρύνεται, μην το παίξεις δύσκολος. Απλά κάνε πίσω και δώσε της χώρο και χρόνο να καταλάβει από μόνη της τι θέλει από τη σχέση σας.

 

Source: 6 Λόγοι που χρειάζεται να το παίξεις δύσκολος! | The-Man.gr